Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

1.

Algemeen

2.

Vragenlijst/app

1.Algemeen

Ik ga binnenkort op reis. Hoe kan ik deelnemen aan One Health travel?
Je kunt je registreren voor de One Health travel studie wanneer je voldoet aan de deelnemers eisen. Om te testen of je daaraan voldoet kun je de quickscan invullen op deze studiewebsite. Door het invullen van de quickscan kom je automatisch bij het registratie- en toestemmingsformulier.
Ik ga dit jaar niet in het buitenland op vakantie maar blijf in Nederland. Kan ik dan ook deelnemen?
Ja, als je minimaal 7 dagen van huis weg bent kun je ook deelnemen als je in Nederland verblijft.
Wat zijn de voor- en nadelen van meedoen aan dit onderzoek?
Er zijn voor jou geen directe voordelen. Voor de toekomst zal het onderzoek wel nuttige gegevens opleveren. Met deelname draagt je bij aan het leveren van noodzakelijke gegevens om meer inzicht te krijgen in het ontstaan en de verspreiding van muggen overdraagbare infecties en tekenbeten. 

Mogelijke nadelen van meedoen aan het onderzoek zijn: 

  • Het invullen van de vragenlijsten kost je tijd, maximaal 15 minuten per week. 
  • Je moet griepachtige klachten en tekenbeten aan ons melden. 
  • Je moet 1 keer wat bloed uit je vinger afnemen.
  • Je kunt een tijdje last hebben van een pijnlijke vinger na het prikje.

Wanneer stopt het onderzoek?
Je deelname aan het onderzoek stopt als: 

  • Er geen vragenlijsten meer verschijnen in de app en alle openstaande vragenlijsten hebt ingevuld via de Your Research App. 
  • Je zelf kiest om te stoppen. Dat mag op ieder moment. Meld dit dan meteen bij de onderzoeker.

Wat gebeurt er nadat ik mij aangemeld heb voor One Health travel?
Na aanmelding ontvangt je een bevestiging via de e-mail. Daarna kunt je direct de app downloaden en een account aanmaken. Een paar dagen voor vertrek ontvang je de eerste vragenlijst in de app. Bij thuiskomst van je reis ontvang je automatisch het vingerprikpakketje.
Kunnen mijn kinderen ook deelnemen aan het onderzoek?
Deelnemers aan het One Health travel onderzoek moeten minimaal 18 jaar zijn. Als je medereizigers ten minste 18 jaar oud zijn, dan kunnen zij ook deelnemen aan het onderzoek.
Hoe wordt mijn privacy beschermd?
One Health travel houdt zich aan alle richtlijnen van de AVG algemene verordening gegevensbescherming . Wij doen er dus alles aan om jouw privacy te waarborgen. We slaan al jouw gegevens en de bloeddruppel op onder een code. Het lichaamsmateriaal en de gegevens, die naar het laboratorium en de onderzoekers worden gestuurd, bevatten alleen de code, dus niet jouw naam of andere gegevens waarmee je kunt worden geïdentificeerd. Wilt je meer weten over jouw privacy? Kijk dan op www.autoriteitpersoonsgegevens.nl.
Krijg ik een vergoeding als ik meedoe moet het onderzoek?
Meedoen aan het onderzoek kost je niets. Je krijgt geen vergoeding als je meedoet aan dit onderzoek. Wel ontvang je van ons de uitslag van de bloedtest als je dit wenst.
Hoe lang bewaren jullie mijn gegevens en lichaamsmateriaal?
Alle gegevens en lichaamsmateriaal worden na afronding van het onderzoek nog 15 jaar bewaard. Zo kunnen we eventueel nog extra analyses of bepalingen voor dit onderzoek doen.
Mijn contactgegevens zijn veranderd/ik ben verhuisd, moet ik dit doorgeven?
Je kunt zelf je contactgegevens aanpassen in de app in je persoonlijke profiel. Zo kunnen vingerprik testsetjes naar het juiste huisadres gestuurd worden, herinneringen voor de volgende vragenlijst naar het juiste email adres en als we meer informatie nodig hebben kunnen we eventueel telefonisch contact opnemen.
Ik wil toch niet meedoen. Moet ik mijn start/vingerprikset terug sturen?
Nee, dat hoeft niet. Als je niet mee wilt doen of wilt stoppen met de studie kun je dat aangeven bij het studieteam.

2.Vragenlijst/app

Waar kan ik de app downloaden?
Apple

Download de app hier

Android

Download de app hier

Hoe kan ik een account aanmaken?

Na registratie op deze website wordt er een account aangemaakt en daarvan ontvang je een bevestiging. 

Hoe kan ik inloggen?
Wanneer je een account aangemaakt hebt kun je inloggen met de 5 cijferige pincode die je ingesteld hebt bij je registratie. Wanneer je langere tijd (3 maanden) niet hebt ingelogd moet je je emailadres, wachtwoord en pincode opnieuw intypen.
Wat kan ik zien in de app?
In het dashboard, het welkomstscherm van de app, kun je zien welke vragenlijsten je nog in moet vullen. We noemen dit “open taken”. Daarin staan standaard 2 taken die alleen van toepassing zijn wanneer je griepachtige klachten hebt of een tekenbeet. We melden nieuws omtrent het onderzoek en notificaties die voor jou relevant zijn. Daarnaast vind je rechts bovenin jouw persoonlijke profiel waar je instellingen kunt bewerken of wijzigen.
Is de Your Research App veilig?

We gebruiken de app van Your Research. Your Research zet zich in om gegevens van zijn gebruikers, klanten, leveranciers en medewerkers te beschermen. Zie hier de veiligheid en privacy details van de app.

Wanneer wordt mijn GPS-locatie gevolgd?
Voor de onderzoeksdoeleinden wordt je locatie gevolgd. De GPS-locatie tracker loopt mee op de achtergrond van de App. De GPS-locatie wordt op 3 vaste tijdstippen per dag opgeslagen. Je geeft toestemming voor het volgen van de GPS-locatie bij aanmelding voor het onderzoek.
Welke versie heeft mijn smartphone minimaal nodig voor de app?
De minimale vereisten zijn momenteel: 

  • iOS 13.0: dit betekent dat vanaf de iPhone 6 (mits jaarlijks geüpdatet) deze mee kan doen (toestellen vanaf 2014) 
  • Android 8.0: dit betekent dat vanaf de Samsung S5 (mits jaarlijks geüpdatet) deze mee kan doen (toestellen vanaf 2014)